Moderna lägenheter med unik grön design – Välkommen till Tallkotten!

Söker du ett boende som erbjuder både funktion, finess och en varm naturkänsla?
Passa på att flytta in till Tallkotten – ett trähus som hämtat inspiration från naturen och där du som hyresgäst erbjuds en fantastisk takterrass med utsikt över solnedgången.  

TALLKOTTEN

8-våningshus

  • 67 hyresrätter (1:or, 2:or och 3:or på cirka 25-67 kvm)

  • Franska balkonger med generösa dubbeldörrar 

  • Solig och grönskande takterrass 

  • Svarttjärad fasadpanel likt tallkottens fjäll 

  • Sedumtak

  • Solceller på taket

  • Cykelrum och barnvagnsrum i entréplan

  • Tillgång till cykel- och bilpool

  • P-platser i mobilitetshuset intill.

Vy mot_väster.png

Inflyttning: Mars 2022

Genomtänkt oas med naturen i fokus 

Pure Housing är en del av The Pure Circle AB, en privatägd koncern som fokuserar på långsiktiga och hållbara investeringar. Bolaget utvecklar hyresrätter och samhällsfastigheter i trä för egen förvaltning på tillväxtorter runtom i Sverige.  Då miljö och hållbarhet är viktiga för bolaget så tillverkas alla husen i Sverige. 

På Godisfabriken bygger Pure Housing ett hus i åtta våningar med plats för 67 yteffektiva lägenheter på 1–3 rok mellan 25 – 67 kvm. Singelhushåll, unga vuxna, barnfamiljer eller pensionärer, huset Tallkotten har något för flera faser i livet.

Huset byggs i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik för att minimera klimatpåverkan. Inspiration till huset är hämtat från skogen och naturen. Fasadens svarttjärade panel för tankarna till fallna tallkottar med sina spretiga fjäll och ger en ny spännande siluett till Gävles stadsbild. Husets entréplan har ockragul puts precis som grannen, den allra första Ahlgrensfabriken, som bevaras på området.  

Huset får ett sedumtak och solceller installeras för att skapa ett mer energisnålt hus. Naturkänslan fortsätter in i lägenheterna, här blir både tak och flera väggar i naturligt trä. De flesta lägenheterna får franska balkonger med generösa dubbeldörrar. De stora fönsterna ger ett fint ljusinsläpp och bidrar även till en varm känsla. Lägenheterna får genomgående hög boendestandard och utrustas bland annat med kök från Marbodal. 

Högst upp finns en stor solig takterrass med en fantastisk utsikt över Godisfabriken, Gavleån och Gävle Strand. Här erbjuds du som hyresgäst en grön oas med en vacker pergola och grön växtlighet för fina sommarkvällar i solnedgång. 

På entréplan kommer det att finnas ett väl tilltaget cykelrum samt barnvagnsrum. Boende i fastigheten kommer ha tillgång till en fordonspool som blir placerad i stadsdelens mobilitetshus. 

Godisfabriken erbjuder ett brett serviceutbud, och det planeras även för en förskola i området. Gröna promenadstråk, en mix av bostäder och människor, närhet till city och centralstation och ett fint läge nära Gävle Strand och havet – kort och gott, Godisfabriken har något för alla. 

Skärmavbild 2021-06-08 kl. 15.02.37.png

KONTAKT

Intresseanmälan >

Projektet är ännu i en tidig fas men du kan redan nu lämna din intresseanmälan.

Välkommen att kontakta oss på Pure Housing! 

PURE_FRI.png

Snurra runt i 360°

Nu har du möjlighet att kika in i tre exempellägenheter om 1, 2 och 3-rum och kök. Snurra runt och zooma in i kök, sovrum, badrum och vardagsrum.

Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt in i lägenheten!

Skärmavbild 2021-06-15 kl. 16.58.07.png

Interiörbilder

Tallkotten