top of page
iStock-1285913410.jpg
OM PURE HOUSING

Pure Housing är en del av The Pure Circle AB med fokus på hållbara investeringar. Vi är ett privatägt investmentbolag som utvecklar företag med fokus på ekologi, hälsa och cirkularitet. Tidigare engagemang inkluderar möbelföretaget Svenssons i Lammhult AB, hälsokostbolaget Risenta AB och bioenergibolaget
Rindi Energi AB.

 

Vår långsiktiga målsättning är att bygga och förvalta 2 000 hyresrätter i tillväxtorter runtom i Sverige med en årlig tillväxttakt om 50-200 lägenheter per år. Vi har genom markanvisningar färdigställda och pågående projekt i Växjö och Gävle och har för avsikt att fortsätta vår expansion i svenska tillväxtorter. 

AFFÄRSIDÉ & MISSION

Pure Housing är ett stadsutvecklingsföretag vars affärsidé är att bygga hyreslägenheter och förskolor för långsiktig förvaltning med fokus på hållbarhet och ekologiskt byggande. Vi bygger helt i trä med en vision om  att binda 100 000 ton koldioxid år 2030.

Vår mission är att skapa en positiv skillnad i de orter vi investerar i. Pure Housing skall bidra till miljövänliga byggnader och spännande arkitektur vilket skapar positiva upplevelser för hyresgäster och lokalsamhället.
Vi skall vara en drivande kraft att göra skillnad!

ETT HÅLLBART BOENDE

Det ska vara enkelt att leva hållbart och bidra till ett grönare samhälle. Vårt koncept bygger på att en hållbar livsstil blir en naturlig del av vardagen. I så stor utsträckning som det går arbetar vi med solcellslösningar och minsta möjliga energiförbrukning i vårt fastighetsbestånd.

 

Avfallshanteringen ska vara enkel för våra hyresgäster. Pure Housing har därför en noggrann och genomtänkt plan för hur avfallet ska sorteras.
 

Cykeln är en viktig del i våra projekt. En stad där människor cyklar är en hållbar stad. I våra fastigheter ska det vara enkelt att förvara, renovera och tvätta av sin cykel. Självklart bygger vi även laddningsstationer för elcyklar.

LÄS MER OM PURE HOUSINGS HÅLLBARHETSARBETE:
torpis.jpg
IMG_7654.jpg
HELT I TRÄ

Vår mission är att binda koldioxid i fastigheter, därför utvecklar Pure Housing endast fastigheter i trä. Genom att producera våra husblock huvudsakligen hos stombyggare reduceras monteringstiden avsevärt. Därigenom uppnår vi lägre produktionskostnader och mindre störningar i närområdet.
 

Våra arkitekter skapar estetiskt tilltalande lägenheter för såväl unga, barnfamiljer eller det äldre paret som vill bo bekvämt. Modern urbanitet är ett av våra ledord och Pure Housing kombinerar trivsamma lägenheter med en attraktiv gårdsmiljö och härliga gemensamhetsytor. 

LÄS MER OM TRÄBYGGNATION HÄR:
NOMINERAD TILL
BYGGNADSPRISET.

Torparängens förskola nominerades till byggnadspriset 2020 i Växjö kommun med Växjö Fria Förskola som hyresgäst. 

–Det är verkligen kul att vårt projekt blev nominerat till kommunens byggnadspris. Förskolan är byggd i massivträ och har en stark personlighet som smälter in i den vackra naturen vid Torparängen i Växjö, säger Johan Ahldin, vd på The Pure Circle AB som äger fastigheten.  

GBJ Bygg har varit byggentreprenör och Sandell & Sandberg är arkitekter. 

_MG_6181._beskuren.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Yelp
bottom of page