top of page
Vy_HörnZoom_Small.jpg
GODISFABRIKEN - GÄVLE

I kvarteret Godisfabriken har Pure Housing uppfört ett hus i åtta våningar med plats för 67 yteffektiva lägenheter på 1–3 rok mellan 25 – 67 kvm. Singelhushåll, unga vuxna, barnfamiljer eller pensionärer, huset Tallkotten har något för flera faser i livet.
 

Huset är byggt i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik för att minimera klimatpåverkan. Inspiration till huset är hämtat från skogen och naturen. Fasadens svarttjärade panel för tankarna till fallna tallkottar med sina spretiga fjäll och ger en ny spännande siluett till Gävles stadsbild. Husets entréplan har ockragul puts precis som grannen, den allra första Ahlgrensfabriken, som bevaras på området.  
 

Naturkänslan fortsätter in i lägenheterna, här är både tak och flera väggar i naturligt trä. De flesta lägenheterna har franska balkonger med generösa dubbeldörrar. De stora fönsterna ger ett fint ljusinsläpp och bidrar även till en varm känsla. Lägenheterna har genomgående hög boendestandard och är utrustade med bland annat kök från Marbodal. 

Högst upp finns en stor solig takterrass med en fantastisk utsikt över Godisfabriken, Gavleån och Gävle Strand. Här erbjuds du som hyresgäst en grön oas med en vacker pergola och grön växtlighet för fina sommarkvällar i solnedgång. På entréplan finns ett väl tilltaget cykelrum samt barnvagnsrum. Boende i fastigheten har tillgång till en fordonspool som är placerad i stadsdelens mobilitetshus. 

DJI_0849.jpg
Se lediga lägenheter här. För hyresgästfrågor, kontakta Fastighetssnabben 0771 - 90 80 00.

Godisfabriken erbjuder ett brett serviceutbud, och det planeras även för en förskola i området. Gröna promenadstråk, en mix av bostäder och människor, närhet till city och centralstation och ett fint läge nära Gävle Strand och havet – kort och gott, Godisfabriken har något för alla. 
Modulbyggnation, Modulhus, träbyggnation

  • Facebook
  • Instagram
  • Yelp
bottom of page